Alla känner till smarta elementtermostater. Men vilka modeller behöver du i ditt smarta hem? Och vilka modeller är nödvändiga för din golvvärme? I den här artikeln har vi listat de viktigaste modellerna för ditt smarta hem.

Det bästa alternativet från tado°

Med smarta elementtermostater från tado° kan du starta en ny era av smart uppvärmning i ditt hem. Elementtermostaterna är inte bara smarta, utan kan också spara mycket pengar i kombination med den trådlösa rumstermostaten. Särskilt under de kalla månaderna kan detta vara särskilt gynnsamt för dig och ditt bankkonto.

Fördelen med en elementtermostat och en rumstermostat? Du kan naturligtvis justera de enskilda termostaterna manuellt, men du kan också göra det på distans med rumstermostaten. Förutom luftfuktigheten mäter den också temperaturen på den plats där du vill att det ska vara varmt. På så sätt kan du skapa en ännu bättre värmeupplevelse för dig själv.

För att göra ditt hem ännu smartare behöver du dock en extra bridge för att integrera dina termostater i dina scheman och rutiner. En annan fördel: Du kan använda termostaterna med de tre stora röstassistenterna Google Assistant, Apple HomeKit och Alexa.

Vår bästa termostat från Bosch

Naturligtvis är tado° inte den enda tillverkaren av smarta termostater. Ett annat varumärke som ständigt förbättrar sitt produktsortiment och därmed sitt engagemang för ett ekonomiskt och smart hem är Bosch. Inom området för konsumentvaror har kvalitetsföretaget under de senaste åren positionerat sig alltmer inom termostater, och det märks.

Med den uppdaterade smarta elementtermostaten, som har lämnat föregångarens klumpiga design bakom sig, kan Bosch verkligen ses och erbjuder många av de fördelar som vi redan lärde oss att älska med den tidigare modellen. Tyvärr får du klara dig utan ett inbyggt semesterläge med en Bosch radiatortermostat. Produkterna är kompatibla med röstassistenterna Alexa och Google Assistant.

Den bästa elementtermostaten från Netatmo

Termostaten från Netatmo är särskilt imponerande med sina optimerade scheman. Låt ditt hem värmas upp bekvämt innan du kommer in från det kalla höstregnet. Med det intuitiva komfortläget kan du också kyla ner rum som du inte befinner dig i med en knapptryckning.

Netatmo elementtermostat arbetar med fyra lägen: nattläge, komfortläge, ekoläge och komfort plus-läge. I dessa olika lägen analyserar ditt smarta värmesystem rumsmiljön i realtid och anpassar sitt beteende till exempelvis solljuset. Netatmo har också en funktion för detektering av öppna fönster. Observera dock: Termostatventilerna öppnas igen efter 30 minuter – även om fönstret fortfarande är öppet.

Med Netatmo kan du också skapa smarta uppvärmningsplaner. Med denna smarta lösning värmer du bara när du verkligen behöver det. Naturligtvis kan du alltid hålla ett öga på allt via grafiska analyser i appen. Netatmo erbjuder också geofencing. Dock endast via Apple HomeKit. För att använda denna funktion behöver du ett HomeKit-kontrollcenter som en HomePod, HomePod mini, Apple TV 4 eller en iPad.

För alla Apple-fans: Eve elementtermostat

Med Eve får du också smarta scheman, intelligenta funktioner som semesterläge och fönsteröppningsdetektering. Eve lagrar dessa direkt i termostaten. Så du behöver inte alltid vara i närheten. I kombination med ett Apple HomeKit-kontrollcenter (se Apple HomePod, HomePod mini, Apple TV 4K) kan du enkelt integrera din Eve Thermo i automatiseringar.

Om du t.ex. lämnar ditt hem oplanerat stängs även värmen av. Du kan också snabbt och enkelt implementera andra geofencing-funktioner. Via HomeKit nätverkar Thermo inte bara med andra Eve-produkter, utan även med andra smarta hem-komponenter från andra tillverkare. Och allt detta med strikt dataskydd. Tack vare HomeKit överför tillverkaren inte dina data till några servrar. Eve Thermo är definitivt en av höjdpunkterna när det gäller smarta elementtermostater.

En stabil Hombli elementtermostat

Sist men inte minst: termostaterna från Hombli. Den största fördelen med dessa är att de är extremt små och diskret utformade. Med sina miljövänliga scheman har de en betydligt lägre energiförbrukning. En automatisk fönsteröppningsdetektering är också integrerad i elementen. Denna registrerar omedelbart den sjunkande rumstemperaturen och reglerar ned värmen för att undvika onödiga utgifter.

Du kan förresten fjärrstyra smarta elementtermostater från Hombli med Bluetooth-brigen som ingår i vårt paket. Har du glömt att stänga av värmen eller vill du ställa in den några grader högre från jobbet? Inga problem, med bridgen fungerar det var du än befinner dig. Det enda du måste klara dig utan är stöd för röstassistenter med Hombli.

Termostater för golvvärme och värmepannor

Då kan du enkelt nå, styra och konfigurera inte bara smarta elementtermostater, utan alla värmeenheter i ditt hem. Detta fungerar även via appen och röststyrningen av Alexa, Google Assistant eller Apple HomeKit. I vår artikel har vi redan presenterat hela tado°-produktsortimentet mer i detalj. Komplettera ditt smarta hem med bara ett klick genom det smarta sortimentet från tado°.

Bosch golvvärme för ditt hem

Den modell som ska uppmärksammas är rumstermostaten II 230 V, som är speciellt utformad för trådbundna värmesystem och möjliggör en optimal rumstemperatur genom flexibla driftalternativ. Den styr golvvärmen, gaspannan och andra trådbundna värmesystem på ett smart och effektivt sätt.

En av styrkorna med dessa termostater är deras integration i Bosch Smart Home System. Här kommunicerar rumstermostaten för golvvärmen, centralvärmen och andra Smart Home-enheter med varandra för att ge värme endast när den behövs. Detta minimerar onödig uppvärmning och bidrar därmed till energibesparing.

Termostaten mäter också den relativa luftfuktigheten i rummet och varnar dig visuellt när luftfuktigheten ligger utanför de hälsosamma gränserna, vilket bidrar till att skapa ett hälsosamt inomhusklimat och förhindra mögel.

Sammanfattning

Det var vår korta översikt över de smarta elementtermostaterna som finns där ute i smarta hem-världen. I grund och botten bör du dock alltid börja med en startpaket.

För en smidig start rekommenderar vi termostater eller startpaket från tado° eller Bosch. Förutom sina energibesparande alternativ erbjuder dessa också de bästa möjligheterna för integration i ditt smarta hem via röstassistenterna. Dessutom kan du med dessa paket bekvämt optimera styrningen av dina element via de små och kostnadsbesparande rumstermostaterna.

Vilken av dessa väljer du? Svaret och valet är helt upp till dig. Om du är osäker är du välkommen att kontakta oss så letar vi efter en lösning tillsammans.