Har du en familjemedlem eller vän som är en riktig teknikentusiast? Då har vi några otroliga presentideér till dig. Det är inte för dyrt, för vi vet att tekniska produkter ibland kan vara lite dyrare. Det här är våra rekommendationer för de bästa tekniska prylarna under 1000 kronor.

Lyssnar du på nyheterna? Vill du veta hur du hittar den snabbaste vägen till närmsta matbutik eller bara hitta olika roliga spel för barnen? Google Nest Hub är extremt multifunktionell. Och det praktiska är att du kan få tillgång till allt via röststyrning.

Den smarta kontrollcentralen är den perfekta tekniska presenten till en födelsedag. Lampor, kameror, tv-apparater och andra enheter kan hanteras och styras via den tydliga displayen. Hela ditt smarta hem finns till hands och visas tydligt. Du kanske gissade det men: du kan också använda röststyrning för att styra anslutna produkter.

Videor och musik kan spelas upp via hubben, och det fina är att den inte behöver sticka ut i din heminredning, Eller i alla fall, kanske bara i positiv bemärkelse då. När du inte använder den smarta skärmen på ett tag kan den förvandlas till en digital fotoram. Google Nest Hub visar ett bildspel med utvalda foton.

En extra bonus är att man har använt återvunnet material i designen. Du kan hitta Google Nest Hub på vår webbplats och dessutom erbjuder vi flera paketerbjudanden, varav vissa också kostar under 1000 kronor.

Google Nest Mini och Google Nest Audio – multifunktionella högtalare som tekniska presenter

Google Nest Mini och Google Nest Audio är också bra tekniska presenter för under 1000 kronor som kan kopplas ihop direkt till Google Chromecast och Nest Hub.

Du kan ansluta dessa två smarta högtalare till din TV via Google Chromecast med Google TV och till Google Nest Hub. Men du kan naturligtvis göra mycket mer än så. De är båda mycket lika högtalare, och den största skillnaden är ljudkvaliteten. Nest Audio har bättre ljudkvalitet, och framför allt mer bas. Även om Nest Mini redan har ett ganska imponerande ljud för en billig smart kompakthögtalare.

Med den inbyggda Google Assistant kan du använda handsfree röststyrning, inte bara med högtalaren utan även av alla anslutna enheter. Så du kan styra hela ditt smarta hem med Google Assistant. Naturligtvis kan du fråga Google Assistant om vad som helst och få en väderprognos eller all smart fakta du kan tänka dig. Google Assistant har ett svar på allt.

Dessutom kan du njuta av funktioner som Multi-Room, Stereo Pairing och röst- och videosamtal via Google Duo. Länken nedan leder dig till ett billigt paket med båda produkterna, men de finns naturligtvis också tillgängliga separat.

HidrateSpark – Smart vattenflaska

HidrateSpark – Smart vattenflaska är ett mer än trevligt tillägg till våra förslag på tekniska presenter under 1000 kr. Det är den ultimata prylen som alla kan använda.

Att dricka tillräckligt med vatten är oerhört viktigt, men det är inte lätt för alla. Att dricka vatten är inte bara bra för huden, utan ökar också din koncentrationsförmåga och din energinivå. Med HidrateSpark behöver du lyckligtvis inte längre tänka på att dricka tillräckligt med vatten själv.

Du kan kontrollera hur ditt vattenintag utvecklas i Hidrate-appen och få meddelanden när det är dags att dricka vatten. Du kan också ansluta den smarta vattenflaskan till olika smartklockor, till exempel Fitbit eller Apple Watch.

En praktisk bonus: om du inte kommer ihåg var du lämnade flaskan kan du använda appen för att se var du senast var ansluten. Låter det här som en pryl som någon i din krets inte kan leva utan? Unna då din kompis denna smarta flaska.

Behöver du mer inspiration till tekniska presenter och prylar?

Ta gärna en titt på den här bloggen eller i vår webbshop. Här hittar du ett brett utbud av smarta hemprodukter och prylar som alla kan använda för att inreda ett smart hem.