Med ett smart hem kan du skydda ditt hem från inbrottstjuvar till en låg kostnad. Det spelar ingen roll om du är husägare, bor i en bostadsrätt, hyr eller till och med vill säkra ditt fritidshus. I vår bloggartikel kan du läsa om hur du installerar ditt Smart Home-säkerhetssystem utan onödiga kostnader. Gör det svårt för alla inbrottstjuvar med detta inbrottsskydd.

Som ett första steg behöver du en solid grund för ditt inbrottsskydd. Det finns två saker som är mycket viktiga. Inbrottstjuven ska avskräckas tillräckligt tidigt och du ska kunna reagera så snabbt som möjligt. Båda sakerna minimerar risken för ett lyckat inbrott. Det första man tänker på är ofta inomhus- och utomhuskameror. I teorin filmar de inbrottstjuven, du får ett meddelande via appen och kan sedan larma efter du tagit skydd. I praktiken når dock fristående kameror snabbt sina begränsningar.

För att förhindra obehörigt eller obemärkt intrång i ditt hem är ett säkerhetssystem oumbärligt.
Inbrottstjuven kan kringgå kamerorna, tjuven kan vara maskerad eller du kanske märker appaviseringen för sent. Eftersom inbrottstjuvar vill passera obemärkta bör larmsystemet helst utlösas när inbrottstjuven gör sitt första försök.

Kamera för utomhusbruk

Som redan nämnts är kameror mest effektiva när de ger säkerhet både inomhus och utomhus. Oavsett om du äger ett hus eller hyr, kan du bestämma hur relevanta utomhuskameror är för dig. För de flesta hus är det dock värt att ha flera kameror, eftersom du på så sätt kan täcka varje sida av ditt hus. Kameror i hyreshus eller hyreslägenheter måste dock alltid godkännas av hyresvärden eller grannen. I annat fall kränks tredje parts integritet.

Utomhuskamerorna från Netatmo slår två flugor i en smäll: de fungerar både som kamera och som utomhusbelysning.
Utomhuskamerorna från Netatmo är särskilt lämpliga för användning utomhus. Kamerorna kan även användas som utomhusbelysning. Hos tink kan du köpa kamerorna direkt som ett praktiskt produktpaket för ditt inbrottsskydd.

Kameror för inomhusbruk

Naturligtvis gäller inte samma riktlinjer för kameror i vardagsrummet som för utomhuskameror. För att säkerställa tillräcklig täckning av din lägenhet eller ditt hem bör du använda mer än en kamera. Eftersom kamerorna vanligtvis har en stor betraktningsradie kan du dock räkna med en kamera per rum.

För största möjliga säkerhet bör du för övrigt placera de tekniska extraögonen i hörn, eftersom de då kan täcka hela rummet. Överblicken blir ännu bättre om kamerorna hänger på en viss höjd – men det beror också på dina preferenser.

Vi kan speciellt rekommendera inomhuskamerorna från Ring. Deras upplösning och breda synfält är en tillräckligt god anledning att köpa dem. Dessutom finns det direktmeddelanden och en intercom-funktion. Ett långtidstest på vårt kontor här hos tink har också övertygat oss om om kvaliteten på de små kamerorna.

Videodörrklocka

När du har kameror på utsidan och insidan av ditt hem kan du också överväga att säkra din dörr. En videodörrklocka kan vanligtvis kombineras med ett smart lås.

Oavsett vilket ger den här lilla kameran dig möjlighet att spåra exakt när och vem som (har) fått tillgång till ditt hem.

Smarta dörrlås för maximal säkerhet

Eftersom många inbrottstjuvar börjar vid dörren är starka och smarta dörrlås viktiga för ditt inbrottsskydd. Dessa har flera fördelar. Den första är ständig tillgänglighet. Det är över med bortglömda nycklar eftersom du alltid har den med dig med din kod eller smartphone. Vem som helst kan ta sig in i ditt hem med en nyckel, men inte alla inbrottstjuvar har inte din kod eller tillgång till din smartphone.
Med en bridge möjliggör du också integration i ditt smarta hem, till exempel för att öppna dörren för en hantverkare från jobbet. Med en dörrklockskamera kan du också se vem som står vid dörren.

Sensorer som en del av ditt inbrottsskydd

Sensorer för dörrar och fönster

Sensorer är också viktiga för ditt inbrottsskydd. Om du bor på fjärde våningen behöver du förmodligen bara en dörr-/fönstersensor på ytterdörren. Om du däremot bor i ett hus eller en lägenhet på bottenvåningen bör du skydda alla lättåtkomliga fönster och dörrar. Dörr- och fönsterkontakterna är den första försvarslinjen. De säkrar alla lättåtkomliga fönster och dörrar.

Om en inbrottstjuv på insidan försöker bryta upp dörren eller fönstret, utlöses den invändiga sirenen omedelbart. Den akustiska varningssignalen varnar grannarna och får inkräktaren att fly innan de ens hunnit ta sig in.

Rörelsesensor

Du har mer spelrum när det gäller antalet rörelsedetektorer. Du kan ta det säkra före det osäkra och installera en rörelsedetektor i de flesta rum. Det gör det också mer sannolikt att inbrottstjuven aktiverar larmsirenen tidigt. Särskilt i början är det dock helt tillräckligt att bara utrusta de viktigaste moderna i hemmet med rörelsesensorer.

Rummen kan vara: Vardagsrummet, entrén och, i ett hus, trappan på första våningen.

Säkerhet är allt: Rök- och vattendetektorer

Med detta bör ditt hem redan ha ett mångsidigt inbrottsskydd. Men vi får inte glömma de klassiska säkerhetsåtgärderna. Oväntad rök från små bränder, rörbrott eller läckage i vattenledningen är trots allt inte precis sällsynta. Rök- och vattendetektorer är viktigast här.

Rökvarnare

Samma sak gäller för brandvarnare som för andra säkerhetsprylar: Ju fler desto bättre. När det gäller brandvarnare är detta också obligatoriskt. Rökdetektorer måste installeras i alla sovrum och korridorer.

Vattendetektor

Du bör också installera en vattendetektor åtminstone i köket och badrummet. Dessa små sensorer installeras under ett handfat eller ett rör och registrerar eventuella läckor.

Slutsats

Vi hoppas att denna artikel kan hjälpa dig att förse ditt hem med ett tillräckligt inbrottsskydd. Om du har några ytterligare frågor är du välkommen att kontakta oss!