Bland de stora leverantörerna av smarta termostater och värmeregulatorer tenderar varumärken som Netatmo att hamna i skymundan. Men Netatmo-termostaterna erbjuder vissa fördelar jämfört med konkurrenterna. I den här artikeln kommer vi därför att presentera termostaterna från det franska företaget.

Vi börjar med Netatmo Smart Termostat, som till skillnad från många elementtermostater kan placeras var som helst i ditt hem, inte på en element. Du kan antingen ansluta den smarta rumstermostaten till befintliga kablar och ersätta din väggtermostat. Eller så kan du placera den var som helst i rummet och använda den som ett komplement till Netatmo Smart elementtermostat. Det är framför allt beaktandet av husets isolering och utomhustemperaturen för att beräkna den optimala uppvärmningstiden som gör Netatmo Smart Termostat till ett bra köpalternativ.

Designen är ett riktigt blickfång utan att vara för prålig. Med ringar i olika färger kan du nästan få den transparenta kanten på detta block att lysa. Det är också praktiskt: Du kan rotera Netatmo Smart Termostat 90 grader och därmed använda displayen antingen i stående eller liggande format.

Maximal kompatibilitet för ditt smarta hem

Netatmo Smart Termostat är för övrigt kompatibel med ett stort antal värmepannor, oavsett om de drivs med gas, olja eller ved. Värmepumpar och golvvärmesystem kan också uppgraderas med rumstermostaten.

En annan trevlig upplevelse: Netatmos termostater är kompatibla med alla tre röstassistenterna Google Assistant, Siri och Alexa. Det som Netatmo Smart Thermostat har gemensamt med konkurrenterna är funktionen för att klassificera öppna fönster eller allmänna temperaturfall och reagera därefter. Sedan uppdateringen 2020 har denna funktion också byggts in i Netatmo.

Netatmo Elementtermostat

Netatmo Elementtermostat är det optimala alternativet för klassiska element. Du har flera alternativ för att integrera elementtermostaten. Antingen börjar du med ett startkit, som redan innehåller den nödvändiga bridgen. Startpaketet finns tillgängligt i vår tink shop med olika antal termostater.

Alternativt kan du också lägga till enskilda termostater utan bridge om du redan har den smarta termostaten som visas ovan. Då styr rumstermostaten direkt de elementtermostater som är kopplade till den. Detta gör Netatmo Elementtermostat till både en nybörjarprodukt och ett perfekt komplement till ditt befintliga Netatmo värmesystem.

Stilren design på termostaten

Netatmo Elementtermostat har förresten designats av Philippe Starck, som också var ansvarig för designen av de nya vardagsrummen i det franska Élyséepalatset. Termostaten är definitivt elegant. Den genomskinliga cylindern, genom vilken man kan avläsa den digitala temperaturdisplayen, är en iögonfallande detalj. För att ställa in temperaturen vrider man på cylindern. Precis som om du använde en vanlig elementtermostat.

Auto-Adapt och mångsidiga programlägen

Även här kan rummen förvärmas innan man går in i dem med hjälp av tidssekvenser. Det kalla klinkergolvet i badrummet hör nu till det förflutna. Tack vare Auto-Adapt-funktionen tas även hänsyn till utetemperaturen och husets termiska egenskaper vid uppvärmningen. På så sätt värmer du särskilt effektivt med Netatmo elementtermostat.

Dessutom kan flera lägen bekvämt väljas efter varandra via en snabbknapp. Komfortläget kyler till exempel ner radiatorerna i de rum där du inte vistas. På så sätt sparar du ytterligare energi och pengar. Du kan styra termostaterna med röstkommando via Siri i Apple Home-appen, via Alexa och via Google Assistant i Google Home-appen.

Netatmo-appen

För att kunna integrera Netatmo-produkter i ditt smarta hem behöver du också rätt app. Här kan du välja mellan Home + Security App och Netatmo Energy App. När du har laddat ner den app du vill använda kan du börja ställa in dina Netatmo termostater.

Antalet Netatmo-produkter inom området smarta termostater är fortfarande ganska överskådligt, men kvaliteten är övertygande över hela linjen. Du hittar alla de visade produkterna och andra Netatmo-enheter i vår tink shop.