Känner du på samma sätt? Du har bestämt dig för att jobba hemifrån och har svårt att hålla motivationen uppe. Du skulle föredra att sitta framför TV:n med en varm kopp kaffe eller ta en mysig tupplur. För att ditt hemarbete inte ska bli lidande har vi några knep och prylar som får dig att orka hela dagen.

En av de största fördelarna med ett hemmakontor är förmodligen möjligheten att göra din arbetsplats så bekväm som möjligt. Och det finns några riktigt smarta alternativ för dig.

Med smarta prylar kan du verkligen öka din motivation hemma istället för att gå från kaffekopp till kaffekopp och använda bildskärmslampan som din primära ljuskälla. Här är en översikt över alla smarta prylar som finns tillgängliga för hemmakontoret.

Säkerställ ett behagligt inomhusklimat

På hösten och vintern är det ofta kallt, vilket inte bara är obehagligt utan också gör dig slö. Se därför till att temperaturen på ditt hemmakontor alltid är optimal – till exempel med smarta radiatortermostater från tado° eller Eve.

Båda ger dig möjlighet att värma upp enskilda rum istället för att hålla hela hemmet varmt. Dessutom kan du med båda alternativen skapa smarta scheman så att uppvärmningen bara sker när och så mycket som du behöver.

Så förbered din arbetstid på hemmakontoret och du kommer att mötas av ett behagligt förvärmt rum direkt när du börjar arbeta, som inte kommer att överhettas tack vare termostaternas temperaturmätning, utan kommer att hålla den temperatur som du tycker är bäst för att arbeta.

Din hälsosamma väckarklocka: Frisk luft

För att vakna tidigt och inte förlora energi under dagen är det viktigt att byta ut den gamla luften mot frisk luft lagom ofta. På något sätt måste du hitta den rätta balansen mellan att vädra rummet tillräckligt ofta och ändå inte låta det kylas ner. Våra rumsklimatsensorer hjälper dig med detta.

Den tidigare nämnda termostaten från tado° kan inte bara ta hand om temperaturen i ditt hemmakontor, utan håller också ett öga på luftkvaliteten. Den mäter CO₂-halten i luften och ger dig råd om optimal ventilation via appen.

Alternativt kan du också låta ditt hemmakontor övervakas av den smarta rumsklimatsensorn från Eve. Den registrerar värden som luftfuktighet, temperatur och luftkvalitet och visar allt på en tydlig display. Dessutom kan rumsklimatsensorn integreras som en trigger i HomeKit-scenarier, så att t.ex. en luftfuktare startas vid låg luftfuktighet.

Få in solen i ditt hemmakontor

Inte bokstavligt talat så klart, men tyvärr är det ändå väldigt lite solsken på vintern. För att motverka detta finns det dock vissa lampor som kan simulera dagsljus. Dessa hjälper också när det är mycket molnigt ute.

Till exempel White Ambiance-lampan från Philips Hue. Å ena sidan kan den generera ljus som matchar tiden på dygnet, från ett friskt och starkt ljus på morgonen till ett varmt och gyllene ljus på kvällen. Denna naturliga ljusutveckling har en positiv inverkan på din biorytm.

Å andra sidan kan du också använda appen för att välja lägen som passar perfekt för ditt arbete och ökar din koncentration. Ett skarpt, vitt ljus i fokusläget gör att du kan arbeta fokuserat, medan ett varmare ljus skapar rätt atmosfär för läsning.