Om du vill koppla av kan du alltid titta på några gulliga hundvideor, internet har verkligen många söta djurklipp att erbjuda. Men låt oss vara ärliga: det finaste är och förblir din egen hund. Med hundkameror kan du fånga de gulligaste och roligaste ögonblicken med din fyrbenta vän. Men du får även tillgång till viktigare funktioner av kamerorna, som att övervaka ditt husdjur när du inte är hemma. Vi förklarar alla möjligheter och även vilken enhet som är bäst lämpad för dig i den här i jämförelsen.

Den här hundkameran från eufy använder ett enkelt trick för att ta de roligaste och gulligaste bilderna av din hund: Nämligen genom att ge den godis.

Det är ganska knepigt, och det är inte allt: godiset kan även delas ut av kameran på tre olika kastavstånd. Så din hund kommer inte att sakna överraskningsfaktorn.

1080p-kameran med vidvinkelperspektiv har en 2,5x zoomfunktion och kan roteras 270°. Tack vare rörelsedetekteringen kommer din hund alltid att vara i fokus för inspelningen.

Med tvåvägsljudkommunikation kan du kontakta vardagsrummet på distans och prata med din hund. På så sätt lämnar du honom aldrig riktigt ensam, även när du inte är hemma.

Hundkameran är ännu inte tillgänglig på den svenska marknaden, men säljs i USA för 249,99 dollar. Vi kan alltså förvänta oss motsvarande priser när kameran når vår marknad.

Eufy inomhuskamera med pan-tilt-funktion

Ett billigare alternativ är en allmän inomhuskamera från eufy, som naturligtvis också kan hålla ett öga på ditt husdjur.

Rörelser upptäcks av den smarta kameran och spåras på ett tillförlitligt sätt genom panorering och lutning. Kameran kan rotera hela 360° och luta vertikalt 96°. Inte ens den minsta och mest gömda hunden kommer att undkomma ditt synfält.

Dessutom kan även den här kameramodellen starta en tvåvägskonversation. Så du kan stå vid din hunds sida med din röst när den känner sig ensam.

Furbo hundkamera: Kameran mot ensamhet

Även Furbos hundkamera kan ge din hund godisnär du inte är hemma. Med tvåvägssamtal förlorar du inte kontakten med din pälsvän även när du lämnat huset. Enligt tillverkaren är huvudsyftet med detta att öva på att vara ensam med din fyrbenta vän för både dig och din hund och att göra det trevligare för er.

Relativt nyligen har några ytterligare funktioner lagts till i kameran för dig och din hund. Du får till exempel information om vad din hund gör via smartphone-meddelanden. Till exempel ett meddelande när din hund tuggar på något, när den springer runt i hemmet eller när den gnäller eller ylar. Dessa funktioner är tillgängliga när du prenumererar på Furbo Dog Nanny-tjänsten.

Du får kameran för 2899 kr och då går även en viss del av pengarna till att hjälpa utsatta hundar med att få måltider, hälsovård med mer genom initiativet “Furbo for Good”.

Sist men inte minst, även om utvecklingen går framåt med flera innovativa funktioner kan dessa i slutändan aldrig fullt ut ersätta din fysiska närvaro med dina fyrbenta vän.