Kring julen är allting på tink inriktat på att skapa den rätta miljön. Och vad är bättre än mysig belysning som Philips Hue White Filament. Ta reda på vad som gör lampan speciell här.

Retro LED-glödlampor har varit på tapeten igen under en längre tid nu. Därför hittar du den traditionella belysningen inte bara i vintagebutiker, utan även i allt större utsträckning i svenska hushåll. Men vad exakt är det som gör filament-lamporna så speciella?

Även om många LED-lampor liknar en klassisk glödlampa och så verkar deras ljus ganska kallt, då skapar istället LED-filamenten en varmare atmosfär. Detta gör att ljuset automatiskt blir mysigare. Vid en första anblick kan de likna en gammal glödlampa, men LED-lampor med glödtråd efterliknar bara glödtrådsutseendet hos den numera antika kolglödlampan från 1900-talet. I glödlampor används så kallade glödtrådar som är lätt synliga i den genomskinliga glaskolven.

Vintagebelysning med Philips Hue White Filament

Philips Hue erbjuder flera smarta glödlampor i retrostil som låter dina bostadsutrymmen lysa i varmvitt ljus i olika former. Med White Ambiance Filament kan du välja mellan olika ljustemperaturer: varmvitt och kallvitt, beroende på vilken färgtemperatur du behöver för tillfället.

Trots sitt retroutseende är Philips Hue White Filament utrustad med modern LED-teknik. Koltrådsfilamentet har bytts ut mot en självlysande LED-innerspiral. Dessutom imponerar lampan jämfört med sin nostalgiska föregångare med en betydligt längre livslängd på 15 000 timmar och ett ljusflöde på 550 lumen. White Ambiance passar i E27-fästen, så den kan enkelt installeras i ditt hem.

När det gäller funktionalitet skiljer sig retro-lamporna inte från andra smarta LED-lampor från Philips Hue. Du styr White Ambiance Filament som vanligt via Hue Bridge och Philips Hue Bluetooth-appen. Dessutom kan du göra inställningar som du vill via Google Assistant eller Amazon Alexa. Det räcker med ett enkelt röstkommando för att dämpa ljuset eller justera färgtemperaturen. “Hej Google, dämpa ljuset med 20 procent.”

Sammanfattning

Philips Hue Filament-lampan skapar en avslappnad ljusatmosfär och ger ett stort visuellt intryck, särskilt under julen. Den kombinerar vintage design med fördelarna med det innovativa Philip Hue-belysningssystemet. Med Filament-lampan ovanför det dukade bordet framhävs julens magi ännu mer. Lampan kommer garanterat att förstärka den mysiga atmosfären som en del av din inredning. Dina gäster kommer att minnas den mysiga stämningen länge.

Om du vill veta mer om Philips Hue-produkterna kan du besöka vår butik här.