I tider av stigande energipriser blir effektiv uppvärmning allt viktigare. Smart uppvärmning är särskilt utvecklad för att spara energi. Men vore det inte genialt om din uppvärmning kunde anpassa sig till de faktiska lokala väderförhållandena? Med en smart väderstation som Netatmo är detta helt enkelt möjligt! Och visste du att Netatmo väderstation samtidigt kan skydda ditt hem? Vi berättar hur det fungerar.

Netatmos smarta väderstation mäter inte bara temperatur, luftfuktighet och luftkvalitet i ditt hem, utan även lufttryck och luftvolym. För att alltid ha en översyn inomhus har Netatmo Weather Station också en inomhusmodul som övervakar CO₂-värdena i rummet och hjälper dig att skapa ett optimalt inomhusklimat, inklusive notifieringar dig om att börja ventilera.

I Netatmo Weather-appen kan du se all information som väderstationen samlar in. Det kan hjälpa dig att avgöra om det verkligen är nödvändigt att ta bilen till jobbet eller om du kan ta din cykel för att vara mer miljövänlig.

Netatmo väderstation och termostat

Den perfekta kompletteringen till väderstationen är Netatmos termostater. Via appen kan du aktivera smarta tids- och uppvärmningsscheman för att spara upp till 37 procent energi. Det är bara till att ansluta de smarta enheterna till varandra och så snart utomhustemperaturen stiger eller solljuset till exempel ökar, sänks termostaterna i respektive rum. På så sätt kan du spara energi utan att behöva lyfta ett finger.

Att kunna välja mellan olika inställningar gör det ännu enklare att styra termostaten. I nattläge kan du stänga av alla radiatorer i huset och i miljöläge stänger du av alla radiatorer så snart ingen är hemma.

Väderstationen mäter också luftkvaliteten. Om det är för illa påminner appen dig om att ventilera. Som tur är går ingen energi förlorad i processen, eftersom öppna fönster upptäcks och värmen sänks automatiskt.

Tack vare de medföljande adaptrarna är termostaterna kompatibla med alla vanliga vattenmatade radiatorer. Systemet kan för övrigt också anslutas till Apple HomeKit.

Väderstationen från Netatmo erbjuder skydd mot miljöpåverkan

Netatmo väderstation känner av förändringar i temperatur, lufttryck, kvalitet och fuktighet. Stationen mäter också bullernivåerna i ditt hem. På så sätt kan väderstationen, tillsammans med andra smarta enheter, reagera på förändringar i din hemmiljö. På så sätt kan du inte bara anpassa dig till väderförändringar, utan också vidta åtgärder efter andra varningar som du får från väderstationen.

Med sin inbyggda CO2-sensor kan den här smarta enheten märka när inomhusluften överskrider kritiska värden – då är det dags att öppna ett fönster. På så sätt ser du till att luften inomhus blir friskare. Genom regelbunden vädring motverkar man på ett naturligt sätt mögel.

Skydd mot väder och vind

Stormar det ute och ingen är hemma för att dra in markisen? Vid kraftiga vindbyar skickar väderstationen en signal till din smarta markis eller fönsterluckor och rullar automatiskt tillbaka dem. Det skyddar dem mot vinden och undviker att de går i sönder.

Med den extra modulen som mäter nederbörd dras markisen också in när det regnar. Detta förhindrar att det fuktiga tyget möglar. Dessutom ser den smarta styrningen till att dina fönsterluckor rullas upp automatiskt under en storm. På så sätt får du bästa möjliga skydd även när du inte är hemma!

Skydd mot inbrott med Netatmo väderstation

Stängda fönsterluckor skyddar inte bara ditt hem från stormskador utan även från inbrott. När fönsterluckorna rullar ner automatiskt på kvällen är dina fönster och altandörrar effektivt skyddade. Desto svårare är det för potentiella inbrottstjuvar att bryta sig in i ditt hem.

Dessutom kan du ställa in tidsscheman som anger när fönsterluckorna ska gå upp eller ner. Din närvaro simuleras effektivt på detta sätt. Automatiserad utomhusbelysning kan dessutom avskräcka främlingar från att närma sig ditt hem. På så sätt kan du göra ditt hem säkrare, särskilt nu när den mörka årstiden har kommit.

Ännu mer exakt med Premium Set

Du kan även komplettera Netatmos smarta väderstation med ytterligare moduler som mäter vind och nederbörd. Du fäster dem ordentligt utomhus på en plats där du säkert kan ta emot vind eller regn. Det innebär att du inte längre behöver förlita dig på väderprognosens noggrannhet när det gäller vind och regn. I stället ger väderstationen exakta värden för det lokala vädret.

Är du nyfiken på andra smarta produkter som hjälper dig att spara energi och säkra ditt hem? Ta då en titt i vår webbshop här.