Redan för några månader sedan släppte Sonos de nya smarta högtalarna i Era-serien, Era 100 och Era 300, och högtalarfansen undrade tills nyligen varför det har varit så tyst från Sonos. Men nu är nyheten ute. Sonos Move får en efterlängtad uppdatering med Sonos Move 2. Vilka nya funktioner kommer den bärbara högtalaren med? Låt oss ta en närmare titt.

Den nya Bluetooth-högtalaren är utrustad med en extra diskant och därför kan du nu också ta med dig stereoljud. Det kan låta som en marginell förbättring för vissa smarta hem-entusiaster, men det är en innovation inom sektorn för Bluetooth-högtalare.

Hur länge räcker batteriet i Sonos Move 2?

En stor invändning mot många Bluetooth-högtalare är den begränsade batteritiden. För en resa , på en festival eller en längre vandring är batteritider på upp till 10 timmar helt enkelt inte tillräckligt för alla användare. Batteritiden (44 Wh batteri) har förbättrats till upp till 24 timmar jämfört med den tidigare Sonos Move och fördubblar därmed batteritiden för sin föregångare. Det betyder att musiknjutning på språng också är säkrad när det gäller tid.

Hur laddar jag Sonos Move 2? Placera helt enkelt högtalaren på laddningsstället, som är anslutet till en strömkälla. Högtalaren är inte kopplad till några kablar. Batteriet är också utbytbart och förbrukar mindre ström i standby-läge. Minskningen är mer än 40 procent. Du kan också ladda den bärbara högtalaren när du är på språng med en USB-C-kabel.

Hur ansluter jag Sonos Move 2?

Den nya högtalaren har stöd för line-in-ljud via USB-C-porten, Sonos-systemet via WLAN (Wifi 6 ingår) och Bluetooth (inbyggd version 5.0) samt AirPlay 2. Bluetooth-knappen på baksidan kan användas för att ansluta till en Bluetooth-enhet. Sonos marknadsför också att externa media som skivspelare kan anslutas till Move 2.

På baksidan av Sonos Move 2 finns också en strömbrytare för att stänga av mikrofonerna för röstassistenterna. Detta behövs dock för att finjustera högtalaren med Trueplay. Denna funktion anpassar kontinuerligt ljudkvaliteten till de rumsliga förhållandena.

Naturligtvis kan du styra högtalaren med rösten via Amazon Alexa och Sonos Voice Control. Tyvärr måste du klara dig utan tillgången till Apples HomeKit eller Google Assistant. Men Sonos Move 2 kommer också att vara utrustad med en ny touch-kontroll. Högtalarens optimerade touchkontroll liknar kontrollerna i Era 100 och Era 300 och kan därför också ha en speciell volymkontroll.

Vad behöver du tänka på?

Eftersom Sonos Move 2 är designad enligt mottot “Groove. Move. Repeat” och naturligtvis är en bärbar Bluetooth-högtalare, bör de haptiska funktionerna också nämnas. Högtalaren är skyddad mot damm och kraftiga vattenstrålar enligt IP56-standarden. Enligt uppgifterna har högtalarens vikt inte förändrats; efterföljaren väger också cirka 3 kilo.

Två Sonos Move 2 kan för övrigt anslutas till ett stereopar via Sonos-systemet. Slutligen går Sonos ett steg längre: Med rätt kabel kan du också ladda din smartphone via USB-C-porten. Den nya Bluetooth-högtalaren från Sonos är inte bara en stabil bärbar högtalare med fantastiskt ljud, utan även en powerbank för alla äventyr.

Du kan nu förbeställa Sonos Move 2 i vår hemsida.