Det har länge spekulerats om vilka nya produkter Sonos skulle lansera under 2023. Och idag blev det äntligen officiellt  att den 28 mars kommer Sonos nya Era-serie att lanseras. Med högtalarna Sonos Era 100 och Era 300 lovar man att linjen ska vara revolutionerande – vi berättar mer.

I och med tillkännagivandet av Sonos Era-serien presenterar Sonos två nya produkter som båda ska berika Sonos-sortimentet på sitt eget sätt. Man skulle nästan kunna tala om början på en ny “era”. Dessutom närmar sig den långvariga bästsäljaren, Sonos One, sin pensionering i och med den här serien.

Farväl Sonos One, Hej Sonos Era 100

Sonos Era 100 kommer att ersätta den gamla pålitliga Sonos One. Vid det här laget kan vi redan konstatera att den nya högtalaren är utmärkt för att fylla luckan i sortimentet. Faktum är att den nya produkten kan göra mycket mer än så.

Priset kommer ligga något högre än för föregångaren. I gengäld ska Era 100 dock leverera förbättrade akustiska resultat och ytterligare förbättra detta med en stabil bas.

En viktig nyhet är att både Era 100 och Era 300 förutom den välkända funktionen att strömma musik via Wifi nu också kommer att kunna göra det via Bluetooth och en USB-C-ingång.

Ett helt nytt ljud med Era 300

Sonos Era 300 är som sagt en helt ny produkt. Med massivt Dolby Atmos-ljud lovar den framåtsträvande högtalaren att bli en verklig konkurrent till ditt nuvarande ljudsystem. Till skillnad från Era 100 är Era 300 verkligen en byggsten för en ny musikteknologi.

Enligt de officiella uppgifterna är högtalarens huvudfokus att sprida ljudet i alla riktningar genom speciella vågledare. Detta gör Era 300 till den första högtalaren i sitt slag – den typ av innovation som du alltid kan förvänta dig från Sonos.

Med Era är det inte bara hårdvaran som är ny

Förutom de två nya modellerna Era 100 och Era 300 har Sonos också tillkännagivit ett antal mindre, men inte mindre viktiga förändringar. Till exempel kommer den redan välkända Trueplay-funktionen, som hittills bara har gynnat användare med iOS-enheter, nu att göra det efterlängtade språnget till Android-enheter. För många smarta hem-entusiaster borde detta definitivt vara ytterligare en anledning att köpa de nya högtalarna.

Du har säkert många frågor om Sonos Era och dess inverkan på ditt smarta hem, men oroa dig inte. Vi ska försöka hålla dig uppdaterad om alla uppdateringar här på bloggen.

Glöm inte att kryssa två datum med ett stort kryss i din kalender. Förbeställningen börjar den 14 mars på vår hemsida, och den 28 mars finns Era 100 och Era 300 tillgängliga överallt.