De flesta av oss känner till Philips Hue och Spotify. Men vad har dessa två varumärken med varandra att göra? Tack vare dessa två smarta leverantörer kan du harmonisera ljusshower med levande musik – direkt i ditt vardagsrum! Vi visar hur du ansluter ditt Spotify-konto till dina Philips Hue-lampor.

För att kunna dra nytta av samtliga Philips Hue-funktioner är det viktigt att hålla Philips Hue-appen uppdaterad. Appen bör vara uppdaterad till åtminstone version 4.4 eller högre. Det är nämligen vid den här versionen av Philips Hue-appen som du får du tillgång till två användbara funktioner varav en vi ska titta närmare på idag.

Funktionen vi ska titta närmare på idag är integreringen av Spotify i ditt Philips Hue-system. Koppla rytmer och toner från dina favoritspellistor till de färgglada Hue-lamporna i ditt hem. På så sätt kommer ljuset att anpassa sig efter musiken. Perfekt för en fest, eller hur?

Krav för Spotify-integration i ditt Philips Hue-system

Innan vi börjar förklara hur du ansluter smarta lampor till din musik är det viktigt att se om detta är möjligt för dig. Du behöver följande:

Philips Hue och Spotify – Såhär kopplar du ihop ljus och musik

Uppfyller du alla krav? Perfekt. Länken fungerar i tre enkla steg:

  1. I Philips Hue-appen väljer du fliken “Upptäck” med raketikonen i den nedre menyn.
  2. Klicka på knappen “Philips Hue + Spotify” för att aktivera den nya fliken “Synkronisering” i den nedre menyn.
  3. Klicka på “Sync” och du kommer att bli ombedd att först logga in på ditt Hue-konto och sedan på ditt Spotify-konto.

Nu är du redo att börja. När du klickar på den nya fliken har du följande inställningsalternativ: Intensitet, Färg och Ljusstyrka. Nu kan du äntligen skapa den perfekta atmosfären för varje tillfälle.

Förresten spelar det ingen roll vilken enhet du spelar din musik på. Du kan använda stora högtalare för att spela upp musiken eller bara enkla hörlurar. Hur du vill njuta av ljusshowen är helt upp till dig.