Även om Google Assistant är en av de bästa röstassistenterna kan det finnas olika anledningar till att du vill inaktivera den. Vi visar hur du kan stänga av Google Assistant.

Google Assistant är en systemapp. Detta innebär att röstassistenten inte kan raderas från enheten. Men du kan stänga av den helt och hållet.

1. Gå in på “inställningar” på din Android-enhet.

2. Menyalternativet “Google” finns lite längre ner. Svep bara nedåt och tryck på den.

3. I menyn som öppnas trycker du på “Inställningar för Google-appar” eller “Kontotjänster”. (Menyalternativen kan skilja sig åt beroende på enhetens modell).

4. Välj nu “Google search, Google Assistant och röstinmatning”.

5. Nu bör du kunna välja “Google Assistant”.

6. Tryck på “Alla inställningar” och sedan på “Allmänt”.

7. Slutligen klickar du helt enkelt på knappen “Google Assistant” för att stänga av den.

Google Assistant är nu avaktiverat, både på din enhet och i dina appar. Om du börjar sakna röstassistenten kan du enkelt aktivera den igen, antingen på samma sätt som beskrivits ovan eller genom att helt enkelt trycka och hålla in hemknappen. Enheten frågar dig sedan om den ska återaktivera Google Assistant. Om du vill även vill radera all din historiska aktivitet med Google Assistant så gör du det enkelt genom att säga t.ex. ”Hey Google, radera min senaste konversation”. För att se en fullständig lista över röstkommandon som raderar historik, besök Googles egna supportsida.

Inaktivera röstassistenten på en Google Nest-högtalare

Med de smarta Google Nest-högtalarna är det ännu enklare att stänga av Google Assistant. Mikrofonen på högtalarna kan när som helst stängas av med hjälp av mikrofonbrytaren. Dessutom kan du enkelt radera din Google Assistant-historik.

Om du vill veta mer om smarta enheter kan du ta en titt i vår butik.