Semestertid innebär tid för avkoppling. Men medan du slappnar av på hotellrummet eller njuter i solstolen kan du inte riktigt komma ifrån detta faktum: Ditt hem står helt tomt och nedsläckt. Förhoppningsvis utan att någon inbrottstjuv får reda på din frånvaro!

Med den nya funktionen i Philips Hue-appen slipper du detta orosmoment. Nu finns den så kallade Mimic Presence-automationen, som får det att se ut som om någon fortfarande är hemma när du är borta. Vi visar dig hur det fungerar här.

Funktionen Mimic Presence finns sedan en tid tillbaka tillgänglig i Hue Labs. Men nu har den officiellt även hittat till Philips Hue-appen. Om din Philips Hue app inte har denna funktion kan du enkelt gå till App Store och uppdatera appen.

Med Mimic Presence automation kan du enkelt se till att dina smarta Philips Hue-lampor tänds och släcks som om någon vore hemma. Detta bör avskräcka potentiella inbrottstjuvar. Du väljer exakt i vilka rum och vid vilka tider lamporna ska vara tända. På så sätt kan du göra denna funktion så autentisk som möjligt.

Ganska smart, eller hur? Om du vill utrusta ditt hem med fler Philips Hue-lampor kan du ta en titt i vår butik eller läsa mer om smart belysning och dess möjligheter i vår blogg.

Så här konfigurerar du Mimic Presence

Du aktiverar funktionen Mimic Presence genom att gå till avsnittet Automation i Philips Hue-appen. Här lägger du till en ny automation, nämligen Simulate Presence, som bör finnas på femte plats. Därefter väljer du vilka rum och lampor som ska ingå i automatiseringen. Antingen skapar du automationen för hela ditt hem eller till enskilda rum eller lampor i ett av dina rum.

När du har valt lampor eller rum bestämmer du nu när ljuset ska tändas när automatiseringen är aktiv. Här är det intressant att du antingen kan ställa in en simulering för hela dagen, eller bara efter att det blivit mörkt. I det senare fallet är din automatisering endast aktiv mellan solnedgång och soluppgång.

Nu behöver du bara bestämma vad som ska hända med lamporna när du har avaktiverat simuleringsläget – kan allt förbli som det är eller ska alla lampor släckas? Du bestämmer.

När du ställt in allt kan du aktivera närvarosimuleringen i automationsöversikten med hjälp av en uppspelningsknapp. Om lamporna är tända visas detta i rumsöversikten och i rumsvyn.

Lycka till och glöm inte njuta av semestern! Symb Blink.jpg