Med Sonos Multiroom kan du ha flera Sonos-högtalare i ett system som spelar samma musik – oavsett vilket rum de befinner sig i och givetvis utan några trassliga sladdar. Även om du byter rum hör du alltid musiken högt och med hög kvalitet, vilket gör hela ditt hem till en ljudoas. Här får du på ett kortfattat sätt veta hur du ställer in och använder funktionen.

Med Multiroom-funktionen i Sonos-högtalare får alla enheter i ljudsystemet samma ljudsignal via Wifi. Å ena sidan spelar alla högtalare samma musik, å andra sidan fungerar detta även trådlöst och du kan ansluta hela ditt hem till ljudet.

Som tillval kan flera högtalare inte bara kombineras till en gemensam grupp. Du kan även dela in dem i mindre grupper. På så sätt kan du till exempel spela lugnare musik i sovrummet och köket, medan det råder en hög feststämning i hallen och vardagsrummet.

Det du behöver för att använda Multiroom är en router och en Wifi anslutning. Dina Multiroom-aktiverade Sonos-högtalare och appen, och naturligtvis en musikkälla, till exempel Spotify.

Multiroom steg för steg

Sonos Multiroom bygger på att du kan gruppera högtalare tillsammans för att spela samma musik. Det finns två sätt att skapa grupper av högtalare. Antingen aktiverar du dem i Sonos-appen eller så gör du det på själva högtalaren. Båda alternativen finns här som steg-för-steg-instruktioner.

Installera Multiroom i appen

Gå till fliken System i Sonos app. Här visas en lista över dina Sonos-högtalare. Klicka på den fyrkantiga ikonen med pilen högst upp till höger på rumsbilden för den högtalare som du vill gruppera. Nu kan du välja de olika högtalarna som du vill lägga till i gruppen. Du kan enkelt ta bort dem på samma sätt. Alla högtalare som är valda kommer nu att spela upp samma musik.

Lägg till högtalare i gruppen med ett enkelt knapptryck

Du kan också gruppera rum genom att röra vid högtalarna. För att göra detta trycker du på uppspelningsknappen på en Sonos-högtalare och håller den intryckt för att gruppera den med ett rum som redan spelar musik. Om olika musik spelas i olika rum är det bara att trycka på play knappen tills du hör rätt ljud. Högtalaren kommer sedan att gå igenom varje grupp tills du hittar rätt grupp.