Smart ljusstyrning är inte bara praktiskt, utan ger dig också möjlighet att anpassa belysningen efter dina önskemål. Det är inte ovanligt att många av oss faller tillbaka på Philips Hue-systemet. Förutom de strömbrytare som är kända där finns också den så kallade Friends of Hue-serien. De kännetecknas bland annat av att de är kompatibla inte bara med Philips Hue utan också med de standardiserade dimensionerna för ljusbrytare (55 mm ram). En av dem är Senic Friends of Hue Smart Strömbrytare. Vi ger dig exakt tre anledningar till varför du absolut behöver den här smarta ytmonterade strömbrytaren för ditt Hue-system.

Med Senics smarta strömbrytare får du alla fördelarna som en batteridriven väggströmbrytare har när det kommer till flexibilitet. Med batteridrivna strömbrytare har inte bara fördelar.  Det kommer en tid när en liten röd lampa tänds och den vägrar att fungera. Då är det dags att byta batteri: Men vilket batteri passar och hur får jag ut det gamla batteriet? Frågorna samlas på hög.

Friends of Hue-väggströmbrytaren från Senic använder sig av s.k. energiutvinning. Det innebär att den producerar den energi som behövs i exakt det ögonblick du trycker på den. Detta innebär att strömbrytaren inte behöver något batteri för att skicka kommandon till Hue Bridge. Säg adjö till irriterande batteribyten!

Dubbla knappar för ännu bättre ljuskontroll

Senic FoH-ljusströmbrytaren är utrustad med dubbla knappar med vilka du enkelt kan styra olika lampor eller starta scener. Precis som du känner det från en vanlig väggströmbrytare. Men: alla fyra tryckpunkterna i de dubbla gungorna förstår inte bara på det enkla klicket. De känner även skillnaden på enkla tryck och när de hålls intryckta.

Till exempel tilldelar du det klassiska kommandot för tändning till de två övre tryckpunkterna på dubbelknapparna och ett kommandot för släckning till de två nedre tryckpunkterna. För en ljus scen, t.ex. för din hemmabiokväll, en god bok i fåtöljen eller den klassiska godnatt-scenen, håller du bara ned den tryckpunkt du valt.

Senic Friends of Hue: Finns i fyra olika färger.

De flesta tillverkare erbjuder bara den klassiska vita knappen. Senic erbjuder två sorters vita knappar, blank vit eller matt vit. Men även en lika tidlöst vacker matt svart väggströmbrytare samt en i modern antracit. Friends of Hue-brytaren från Senic erbjuder totalt fyra färgalternativ som passar alla hem. Det behöver inte alltid vara standardvitt.

Senic och Apple HomeKit

Om du redan använder Philips Hue hemma och även använder lampor från Ikea eller Innr i ditt system vet du att Hue Bridge endast överför original Hue-enheter till Apples Smart Home-plattform. Det innebär att du kan styra dem i Hue-appen, men inte via Siri eller Apple Home.

Det är här namnet “Friends of Hue” kommer in i bilden. Som godkänd partner till Philips Hue fungerar strömbrytaren precis som en original Hue-enhet. Följaktligen är den också kopplad till Apple HomeKit. Resultat: Smart kontroll över belysningen direkt från din Apple-enhet.