Tack vare smart golvvärme är kalla fötter ett minne blott. Med smart golvvärme får du varma och sköna fötter i badrummet på morgonen och ett behagligt uppvärmt vardagsrum på kvällen.

Vi testade och jämförde smarta golvvärmesystemen från de två främsta märkena inom kategorin inför den annalkande vintern: tado° och Netatmo. Upptäck vilken smart golvvärmetermostat som passar dig bäst.

Tack vare välutvecklad teknik kan du styra temperaturen hemma via en app på din smartphone, via röstkommando eller helt automatiskt scheman och automatiseringar. På så sätt har du full kontroll över temperaturen i ditt hem, även när du själv inte är hemma. Golvvärmen kan såklart även styras manuellt på termostaten som vanligt.

Appen visar aktuell temperatur och energiförbrukning i realtid. Golvvärmesystem för smarta hem är lågtemperaturvärmesystem eftersom de, till skillnad från vanliga radiatorer, inte överstiger en temperatur på 40 °C. Dessutom förhindrar golvvärme ansamling av damm och möjliggör därmed hälsosammare andning. På så sätt säkerställer du inte bara ett optimalt rumsklimat, utan också optimala besparingar på energikostnaderna. Skapa scheman och länka den smarta golvvärmen till andra smarta enheter för optimal komfort.

Fördelarna med smart golvvärme:

 • Jämn fördelning av värme i rummet
 • Realtidsvisning av energiförbrukning med omfattande rapporter
 • Kostnadsbesparingar genom effektiv uppvärmning
 • Enkel kontroll via app eller röstkommando
 • Lätt att koppla på befintlig golvvärme
 • Kompatibilitet med radiatortermostater och andra smarta enheter
 • Brett utbud av funktioner med scheman och automatiseringar
 • Geofencing för uppvärmning endast när någon är hemma eller på väg hem
 • Självinlärning utifrån användarens rutiner

Olika smarta golvvärmesystem i en jämförelse

Som du säkert redan läst ut mellan raderna här ovan anser vi att smarta golvvärmesystem hör hemma i alla smarta hem. Har vi övertygat dig också? Låt oss anta att det är så!

Men nu återstår det för dig att ta reda på vilket smart golvvärmesystem som passar dig bäst. Först och främst måste du fråga dig själv om du är ute efter att installera en eftermontering eller ett helt nytt system. Arbetet med en eftermontering är något större än med en installation i ett nytt golvvärmesystem. Du kommer definitivt att behöva ett proffs för detta, och du bör svara på följande frågor i förväg

Vilken golvvärme passar mitt smarta hem?

 • Har du redan golvvärme installerat?
 • Har du, eller vill du ha vattenburen eller elektrisk golvvärme?
 • Vilket material är ditt golv tillverkat av?
 • Vilken typ av värmesystem har du hemma? (Luft-/värmepump, pelletspanna, solenergi, oljepanna)

Om du redan har ett golvvärmesystem behöver du bara hitta rätt smarta termostat för att kunna styra det på ett smart sätt. Låt oss börja med testet och jämförelsen av golvvärme för smarta hem.

tado° – Specialisten på smart uppvärmning med smarta analyser

Först och främst: tado° har smarta termostater för såväl golvvärme som för radiatorer, eller element som de ofta kallas i folkmun. Med den mångsidiga och praktiska tado°-appen har du alltid en fullständig överblick och kontroll över alla uppvärmningsenheter som är anslutna till tado° Bridge.

[appbox googleplay com.tado&hl=sv&gl=US screenshots]

[appbox appstore id574418486-iphone screenshots]

Du kan till exempel styra temperaturen på golvvärmen i badrummet snabbt och enkelt i appen. Tack vare kompatibilitet med de tre mest populära röstassistenterna Google Assistant, Amazon Alexa och Siri fungerar den också enkelt via röstkommando. Dessutom kan du enkelt anpassa värmeregleringen till ditt dagliga liv med hjälp av automatik och scheman.

Den smarta tado°-termostaten analyserar varje rums specifika byggnadsstruktur och tar hänsyn till den lokala väderprognosen. Smart va! Tack vare Geofencing-funktionen känner den smarta termostaten av om du är hemma eller på väg hem och värmer därför bara upp när det behövs. Med andra ord optimerar den smarta termostaten uppvärmningen efter dina rutiner utan att du behöver göra något. På så sätt har du alltid rätt temperatur hemma och sparar samtidigt in på dina energikostnader.

Fördelarna med tado° i korthet:

 • Kompatibel med andra radiatorer
 • Fjärrstyrning – var du än befinner dig
 • Geofencing
 • Ger dig insikt om din energiförbrukning
 • Styr via app eller med röstassistent (Amazon Alexa, Google Assistant, Apple HomeKit)
 • Schemaläggning och automatiserad körning
 • Automatisk anpassning till rummets egenskaper samt aktuell väderprognos

Netatmo – Riktad energibesparing som gör skillnad

Netatmos smarta termostat hjälper dig att spara upp till 37 % per år i energi med smart uppvärmning. Du får en energisparrapport varje månad med tips för att optimera din energiförbrukning utifrån ditt uppvärmningsbeteende.

Dessutom har Netatmos värmesystem en mängd smarta funktioner. Den smarta termostaten är inte bara lämplig för att styra din golvvärme. Systemet fungerar även med värmepumpen, värmepannan och konventionella termostater. Du har även möjlighet att styra flera värmezoner samtidigt. Precis som tado° analyserar den smarta golvvärmetermostaten från Netatmo din bostadsyta och tar hänsyn till vädret för att ge rätt komfort. Tack vare Auto-Care-funktionen kan den smarta termostaten meddela dig när batterinivån är låg eller om det uppstår problem med driften av värmesystemet.

Men det unika med Netatmos smarta termostat är förmodligen dess minimalistiska design. Den är framtagen av den välkände franske designern Philippe Starck. Du kan till och med sätta din egen personliga touch på den med någon av de fyra medföljande klistermärkena.

Fördelarna med Netatmo:

 • Fullt stöd för Apple HomeKit
 • Fjärrstyrning av ditt värmesystem
 • Anpassar uppvärmningen efter din livsstil
 • Reglerar automatiskt uppvärmningen efter utomhustemperatur
 • Design av franska designern Philippe Starck
 • Integreras enkelt till Netatmos övriga smarta produkter

Vilket smart golvvärmesystem passar mig?

tado° Netatmo
App iOS och Android iOS och Android
Röststyrning Google Assistant, Amazon Alexa, Siri Google Assistant, Amazon Alexa, Siri
Fjärrstyrning
Geofencing Endast via Apple HomeKit
Tidtabeller och automatiseringar
Insikt i energiförbrukning
Insikt i energiförbrukning
Kompatibel med andra smarta produkter Endast inom eget varumärke Endast inom eget varumärke
Mätning av luftkvalitet
Bridge krävs

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att de olika tillverkarna har många gemensamma egenskaper. Men systemen kan också skilja sig mycket från varandra. Vilket smart golvvärmesystem du i slutändan väljer beror däremot helt på dina preferenser och krav. Om du ändå behöver hjälp med valet hjälper våra experter dig! För en fullständig översikt över alla våra termostater , ta en titt i vår shop.