Vi har fått nog av vintern och skulle verkligen behöva lite sol. Lyckligtvis dröjer det inte länge tills våren är här och vi äntligen kan få se lite sol igen. Nu kan dina kameror även enkelt drivas av solsceller. Att installera dessa är enkelt och ingen expert behövs. Nu ska vi presentera solcellerna och visa dig hur du installerar dem.

Utomhuskameror ger dig en bättre överblick över vad som händer utanför ditt hem. Arlo kameran låter dig till exempel veta när något händer vid din ytterdörr via ett push-meddelande på din smartphone, även om du inte är hemma.

Allt du behöver göra är att ansluta övervakningskameran till ditt Wifi. vilket är helt trådlöst med enheterna från Arlo och ABUS. Det behövs inte heller någon fast ansluten kabel för strömförsörjningen. De integrerade batterierna räcker i upp till sex månader, därefter behöver de laddas upp i några timmar via USB-kabeln.

Men även detta kan undvikas enkelt med solceller från Arlo och ABUS. Du fäster dem helt enkelt i närheten av motsvarande övervakningskamera och ansluter de båda enheterna med en kabel som inte behöver läggas på något annat ställe än mellan kameran och solcellen. Sedan är strömförsörjningen till kamerorna inprincip alltid garanterad.

Förbättra din ABUS kameran med ABUS Solar Panel

Solpanelen från ABUS är det perfekta tillägget till din ABUS WLAN Utomhuskamera. Med sitt kraftfulla uppladdningsbara batteri är den van att hänga i ditt utomhusområde utan att kräva mycket skötsel och underhåll. Med solcellen blir den ännu mer självständig, eftersom den helt enkelt hämtar sin energi från solen.

Det räcker helt för att kunna använda alla smarta funktioner i kameran. Först och främst är videoinspelningarna färgstarka, skarpa och omfattande dygnet runt tack vare Full HD-kameran, 120° betraktningsvinkel, vitljus-LED och svagljusfunktion. Du kan även alltid se livebilder och inspelningar via appen och samtidigt använda en intercomfunktion med vilken du kan prata med dina besökare eller brevbäraren – oavsett varifrån. Förresten: Precis som övervakningskameran är ABUS solcellsanläggning naturligtvis helt vädertålig.

Vad behöver du för att installera och använda ABUS Solar Panel?

För att kunna använda övervakningskameran och solpanelen behöver du även en basstation. Du hittar alla tre komponenterna som ett billigt paket i vår tink-shop.

När du installerar ABUS WLAN Battery Cam och basstationen är det bäst att följa bruksanvisningen. Några tips: Kameran kan endast spela in videor med ett microSD-kort. Placera basstationen inomhus helst mellan Wifi-routern och kameran.

Du monterar ABUS solcell nära din övervakningskamera. En kabellängd på tre meter ger dig gott om utrymme för att placera solcellen på en solig plats. Tack vare kulhuvudet på fästet kan du rikta solpanelen så att den är perfekt riktad mot solen.

När allt är installerat och basstationens samt kamerans programvara är uppdaterad ställer du in driftläget i kamerans inställningar på “Solar”. Nu drar kameran automatiskt sin ström från solpanelen.

Arlo Solcellspanel för dina Arlo kameror

Tillsammans med Arlo Solcellspanel blir dina kameror smarta och lite mer energisnålare. Du behöver inte längre oroa dig för laddning – från och med nu tar solen över.

Så här installerar du din Arlo Solcellspanel

För att komma igång med solenergiförsörjningen till din Arlo kamera får du här några tips som du bör tänka på under installationen.

Du hittar detaljerade steg-för-steg-instruktioner direkt på Arlos hemsida. I princip ska du hitta en solig plats för solcellen på ett avstånd av cirka 1,30 meter från kameran. Fäst solcellsladdaren och fästet på en stabil yta. Luta solcellen så att den är perfekt riktad mot solen. Nu är det bara att ansluta kabeln från solpanelen till kameran – klart.

Några fler tips: Innan du ansluter kameran till solpanelen bör Arlo-kamerans batteri vara helt laddat. Detta beror på att solpanelen är avsedd att upprätthålla batterinivån – inte ladda batteriet helt. Ha dessutom tålamod med laddningsikonen i Arlo-appen, eftersom den visas först när solcellsladdaren har legat i solen ett tag.