Vintertiden är här och med stigande energipriser och sjunkande temperaturer är det en perfekt tid att investera i smart uppvärmning för ditt hem. När det är kallt ute vill man ha ett mysigt varmt hem att komma in till, men med höga uppvärmningskostnader är det svårare att förlita sig på en generell uppvärmning. Därför vill vi introducera ett smartare sätt att sköta uppvärmingen på. Du har säkert ett flertal gånger höjt temperaturen till max för att sedan behöva sänka när önskad värme är uppnådd. Med smarta termostater kan du undvika detta, vi förklarar hur det fungerar.

För att förhindra överflödig energiförbrukning och förenkla din vardag finns smarta termostater. Bland alla fördelar har vi samlat de viktigaste:

– Spara upp till 31% av dina energikostnader

– Ställ in effektiva scheman

– Styr oavsett var du befinner dig

– Enkla att installera

– Styrs med röstkommandon

Genom att investera i smarta termostater kan du spara in på upp till 31% av dina uppvärmningskostnader varje år. Detta tack vare att enheterna hjälper dig att undvika energiförbrukning, när det inte är helt nödvändigt. I tillhörande app skapar du scheman för automatiserad uppvärmning, då regleras värmen utefter dina vardagsrutiner och du kan se till att dra ner på förbrukningen när ingen är hemma. Appen tillåter dig även att styra termostaterna oavsett var du befinner dig. Ställ in så att du kommer hem till ett uppvärmt hem efter en lång dag på jobbet.

En annan funktion vi verkligen uppskattar är röststyrningen. Det har aldrig varit enklare att tack vare röstassistenten Google Assistant. Skicka ett röstkommando och njut av värmereglering som är integrerad i ditt smarta hem.

tado° Snabb och smart värmestyrning med elementtermostater

Smarta elementtermostater som ser till att det ditt hem har rätt temperatur. tado är Europas ledande tillverkare av intelligenta uppvärmingsenheter. Du ersätter konventionella termostater utan problem. Ställ in temperatur för enskilda rum och schemalägg uppvärmning – allt smidigt i appen. 95% av centralt styrda värmesystem är kompatibla med denna termostat och med Google Assistant integrerar du enheten i ditt smarta hem. tados termostater är dem enda som kan användas för golvvärme.

eve Thermo (2020) – Smart Elementtermostat

Med termostater från eve kan du njuta av flexibel kontroll och smarta automatiseringsalternativ. eve är kompatibel med röstassisten Apple HomeKit och är därmed en avstickare från den generalla kompatibiliteten med Google Assistant. eve thermo är utrustade med geofencing som automatiskt reglerar temperaturen när du lämnar hemmet samt kommer hem. Ställ in tider i appen när värmen automatiskt slås av, kontrollera relevanta mätvärden och håll koll på din generella värmeförbrukning. eve passar dig som har få element och vill styra vardera enhet för sig.

Snyggt och modernt med Netatmos termostater

Netatmo övertygar oss inte bara med sitt moderna utseende, utan också med den intelligenta ventilen och snabbknappen . Du sätter individuella scenarier som sedan aktiveras med ett knapptryck. Ventilen märker till exempel när du vädrar rummet och stänger då automatiskt av värmen. Så gör du din uppvärmning mer sparsam för både plånbok och miljö. Netatmo passar även för dig som har färre element och vill styra vardera för sig.

Hög kompatibilitet med Meross termostater

Meross enheter utmärker sig i vårt test med sin höga kompatibilitet. Utöver den möjliga integreringen med Google Assistant fungerar även röstassistenterna Amazon Alexa och Apple HomeKit. Även här har du möjlighet till smart schemaläggning i appen och automatisk detektering av öppna fönster eller dörrar följt av anpassad värmereglering. Enheterna passar både dig som är erfaren och nybörjare gällande användning. Styr upp till 16 enheter via den nödvändiga Smarta Wifi Hubben.

Hombli gör dina termostater smarta

Vid köp av Homblis termostater kan du också enskilt reglera temperaturen i varje rum, vilket gör att du slipper uppvärmning av hela huset i onödan. Veckoscheman gör vardagen enklare, då du kan anpassa när värmen ska regleras. Om du plötsligt behöver åka iväg kan du via appen stänga av värmen och sedan höja den igen för att komma hem till ett uppvärmt hem. Homblis termostater kan integreras med röstassistenterna Google Assistant och Amazon Alexa. Följ diagram i appen för att se den faktiska temperaturen och hur många minuter värmen har varit på per timme.

Smart uppvärmning: tinks slutsats

Vi rekommenderar alla att investera i smart uppvärmning oavsett vilken tillverkare du väljer, den gemensamma faktorn är att du på kort- och lång sikt sparar stora mängder pengar genom minskad värmeförbrukning. Samtliga varianter i testet kan styras smart via tillhörande app och röstassistent. Oavsett vilken av de 5 varianterna du föredrar, kan du ställa in scheman för en enklare och energisnålare drift. Bland alla tillverkare finns det olika uppsättningar, så att du kan hitta ett alternativ som passar ditt hem. Besök vår webshop om du vill kolla in utbudet, köp ett startpaket för att komma igång eller enskilda termostater för utbyggnad.