Har din Sonos One-högtalare problem med anslutningen eller ljudkvaliteten? Om Sonos-högtalaren inte reagerar som förväntat kan det vara bra att återställa den.

Att utföra en Sonos-återställning är i grunden lite annorlunda jämfört med en omstart. Eftersom återställning av enheten raderar all registreringsinformation, innehåll som lagrats på My Sonos och musiktjänster från din Sonos-enhet. Den är praktiskt taget återställd till en fabriksåterställning. Oavsett om det är en omstart eller återställning är det enkelt – I den här artikeln får du reda på allt du behöver tänka på.

En återställning är vanligtvis nödvändig om någon tar över din enhet och/eller ska registreras under ny systemdata. Vill du sälja vidare eller ge bort din Sonos-högtalare eller registrera dig med en ny e-postadress i framtiden? Då kan vår steg-för-steg-guide för återställning av Sonos vara intressant för dig.

Vad är skillnaden mellan omstart och återställning?

Innan vi kommer till den mer spännande delen så kommer en liten förvarning: en återställning är inte en omstart. För vid omstart går ingen sparad data förlorad. En omstart är särskilt användbar när du byter ut den trådlösa routern eller när enheten ska flyttas till en ny plats, eller om högtalaren inte reagerar som förväntat kan du börja med att starta om din Sonos One genom att dra ur strömkabeln. Om du vill starta om enheten kopplar du bort den från strömförsörjningen i tio sekunder och ansluter sedan kabeln till enheten igen. Nu väntar du tills den har startat om, vanligtvis brukar det ta en minut eller två. Är du säker på att du inte vill nöja dig med en omstart, utan vill återställa så hittar du våra steg-för-steg-instruktioner nedan.

Återställ Sonos till fabriksinställningarna: Steg för steg

Nedan visar vi dig steg för steg hur du återställer din Sonos-enhet till fabriksinställningarna. Observera att det finns små skillnader mellan olika Sonos-enheter när det gäller återställning. Vi har listat de olika procedurerna för dig:

Återställning av Sonos Era 100 och Era 300

Låt oss börja med de senaste högtalarna från Sonos, som naturligtvis har någon form av Sonos Reset inbyggd.

En sak i taget: Hur återställer du din nya Era 100 eller Era 300? Följ bara dessa enkla steg.

 1. Koppla först bort strömkabeln från högtalaren.
 2. Tryck på Bluetooth-knappen medan du återansluter nätkabeln. Släpp inte knappen.
 3. Håll sedan Bluetooth-knappen intryckt tills den lilla indikatorn på högtalarens framsida börjar blinka vitt och orange.
 4. När högtalaren har återställts blir indikatorn grön. Din Era 100 eller Era 300 är nu redo att anslutas igen.

Sonos One Reset – gäller även Sonos Five, Sonos Boost, Sonos Bridge, Sonos Sub, Sonos Playbase, Sonos Amp, Sonos Arc och Sonos Beam:

 1. Dra ur nätsladden från uttaget.
 2. Tryck och håll in anslutningsknappen och anslut samtidigt strömkabeln till uttaget.
 3. Tryck och håll in anslutningsknappen tills lampan börjar blinka orange och vitt. Detta kan ta några sekunder.
 4. Släpp sedan knappen och vänta tills lampan blinkar grönt.
 5. När lampan börjar blinka grönt vet du att din produkt har återställts. Nu kan du lägga till den tillbaka till Sonos ekosystem med nya systemdata.

Så här återställer du Sonos Play:1, Sonos Play:3, Sonos Play:5 (1:a generationen), Sonos Connect, Sonos Connect:amp, Sonos Playbar och Symfonisk:

 1. Dra ur nätsladden från uttaget.
 2. Tryck och håll ned play/paus-knappen medan du ansluter nätsladden till eluttaget.
 3. Tryck och håll ned play/paus-knappen tills lampan börjar blinka orange och vitt. Detta kan ta några sekunder, så ha tålamod.
 4. Släpp sedan knappen och vänta tills lampan blinkar grönt.
 5. Blinkar indikatorn grönt? – Grattis, du har lyckats återställa din enhet till fabriksinställningarna.

Återställning för Sonos Move

Med Sonos Move är återställningsprocessen lite annorlunda. Ta först ut Move ur laddningsstationen och håll in strömknappen i minst fem sekunder. Detta stänger av högtalaren. Tryck sedan på anslutningsknappen och håll den intryckt och placera enheten i vaggan igen. Fortsätt att trycka på knappen tills lampan blinkar orange och vitt. Vänta sedan på det gröna ljuset.

Sammanfattning

Att utföra en Sonos-återställning är i grunden annorlunda jämfört med en omstart eftersom återställning av enheten raderar all registreringsinformation, innehåll som lagrats på My Sonos och musiktjänster från din Sonos-enhet. Den är praktiskt taget återställd till fabriksinställningar. En mjuk återställning, eller omstart som det oftast kallas, är enkel att utföra på din Sonos One och tar knappt 10 sekunder. Även om de olika återställningarna går snabbt att utföra, är den ena mer permanent än den andra. En hård återställning av din Sonos One kan lösa mer bestående problem men kommer att kräva att du konfigurerar enheten från början igen. Om du följt denna guide men ändå inte lyckats slutföra en återställning är du varmt välkommen att ta kontakt med vår kundservice alternativt söka hjälp direkt från Sonos genom att klicka här.