Sonos Roam SL är den något nyare upplagan från ljudexperten Sonos. Nu får du hjälp att identifiera vad som skiljer Roam och Roam SL åt.

Roam lanserades 2021 som Sonos mest mobila högtalare hittills. Bluetooth högtalaren som även som kan styras via WiFi, imponerade med sin långa batteritid, robusthet och kraftfulla ljudupplevelse. Med röstassistenterna Google Assistant och Amazon Alexa kan högtalaren styras ännu bekvämmare med röstkommandon.

Nya Sonos Roam SL

Sonos Roam SL är den perfekta högtalaren att ta med till en picknick, roadtrip eller bara när du är på språng. Den är lätt, portabel och vattentät. Lyssna på musik i upp till 10 timmar via Wifi eller Bluetooth.

Vad skiljer Roam SL och Roam åt?

De flesta funktionerna som gör Sonos Roam till den ideala högtalaren för när du är på språng tillkommer med Roam SL. I det stora hela skiljer sig bara Roam-modellerna gällande en funktion: Roam SL har ingen inbyggd mikrofon.

Då Roam SL inte har en mikrofon kan enheten inte integreras med en röstassistent för styrning via röstkommandon. Utan mikrofonen är högtalaren inte heller optimerad med Trueplay, vilket är en ljudteknik som anpassar ljudet efter högtalarens omgivning. Vid användning i hemmet tar Roam hänsyn till rummets egenskaper, t.ex. storlek och möblering. Detta förbättrar musikupplevelsen avsevärt. Slutligen saknas utan mikrofonen funktionen för ljudutbyte.

tink summerar

Efter att ha jämfört Roam och Roam SL är det tydligt att funktionerna som skiljer mellan varienterna är få. För ett lite lägre pris passar Roam SL perfekt för dig som inte har behovet av röststyrning, Trueplay eller ljudutbyte. Du får med bägge varianter en fantastisk ljudupplevelse som är i en klass för sig. Vi rekommenderar verkligen Roam eller Roam SL för dig som vill ha en smart högtalare som är smidig och enkel att ta med sig ut.