Din Google Nest Mini har många talanger. Men vet du hur du får ut det mesta av din smarta Wifi-högtalare? Vi visar dig fem smarta funktioner för Google Nest Mini som kommer att göra din vardag både bekvämare och roligare.

Använda Wifi-högtalaren som telefon – visst låter det absurt? Men det är faktiskt möjligt! Tack vare appen Google Duo kan du använda Google Nest Mini för att ringa dina nära och kära. Google Duo är en kostnadsfri tjänst för röst och videosamtal och finns tillgänglig för både Android och iOS. Med appen kan du starta röstsamtal med andra Duo-användare via alla Google Nest-högtalare samt Google Nest Hub. Om du vill ringa till någon via din Google Nest Mini säger du bara: “Hej Google, ring [kontakt] i Duo”.

Läs mer om Google Duo-appen på respektive app-butik nedan. Om du redan har en Nest-högtalare är det bara att ladda ner appen och köra!

[appbox googleplay screenshots com.google.android.apps.tachyon&hl=sv&gl=US]

[appbox appstore id1096918571 screenshots]

Förresten, Google Nest Mini fungerar även som ett smart intercom-system för hemmet. Detta är särskilt praktiskt när du har fullt upp med något i ett annat rum och inte vill behöva skrika över hela huset. Till exempel när du snabbt vill kommunicera med dina barn på första våningen utan att behöva lämna köket. Detta kräver förstås att du installerar flera Google Nest-enheter i ditt hem. Säg bara “Hej Google-meddelande till [enhet/rum “alla”]: [meddelande]”, till exempel:

​​Ok Google, meddelande till barnrummet: Det är dags för läxläsning.

Hej Google, meddelande till Google Nest Hub i köket: Är middagen klar snart?

Meddelande om påminnelse – via röstkommando

“Om ditt huvud inte hade vuxit på dig hade du väl glömt det också.” är ett tyskt ordspråk som jag lärde mig under min tid i Berlin. Detta ordspråk stämmer väl in på mig själv eftersom jag vet hur lätt det är att glömma bort de små, men ack så viktiga bestyren i vardagen. Just därför blev jag glad när jag upptäckte en annan funktion i Google Nest Mini som påminner mig om vissa saker eller händelser. Detta gör min Google Nest Mini till min personliga sekreterare, utan att behöva sprida ut olika färgglada post-its runt om i lägenheten.

Använd ett enkelt röstkommando för att ställa in påminnelser i Google Nest-högtalaren för dig själv eller andra personer i hushållet. Dessa kan upprepas så ofta du vill och naturligtvis raderas igen. Låt till exempel högtalaren påminna dig om att du ska dricka vatten. Eller att du måste vattna dina växter på söndag. “Hej Google, kom ihåg att min monstera behöver vatten i helgen”. Du får då ett påminnelsemeddelande via Google Assistant och på din smartphone vid den tidpunkt du ställt in påminnelsen.

Din smarta assistent skriver inköpslistan åt dig

Det är ofta mitt i matlagningen som jag inser vad som börjar ta slut i skafferiet eller vilken ingrediens som fortfarande saknas till morgondagens middag. Istället för att skriva inköpslistan för hand och sedan tappa bort lappen tre gånger innan den av misstag glider ur fickan när jag handlar, skapar jag den digitalt med Google Home-appen. För att kunna använda denna Google Nest Mini-funktion måste dock “Personliga resultat” först aktiveras i appen.

Du kommer hem efter en lång arbetsdag och sätter stämningen inför den stundande filmkvällen genom att tända några värmeljus. Du märker att det är de sista värmeljusen som finns kvar. Oroa dig inte.  Med ett kort röstkommando låter du enkelt Google Assistant lägga till värmeljus på din inköpslista. Pappersarbete tillhör därför det förflutna.

“Ok Google, lägg till värmeljus på min inköpslista.”

Använd som stereohögtalare – via parkoppling

Vissa dagar när man kommer hem från en hård dag på jobbet vill man slänga på sin favoritlåt på full volym, känner du igen dig? Föreställ dig nu det hela i stereoljud. Bra, eller hur? Smarta stereohögtalare behöver faktiskt inte vara så dyra. Om du har minst två Google Nest Mini installerade i ditt smarta hem behöver du inte köpa dem heller. Istället kopplar du helt enkelt ihop de två enheterna till ett stereopar.

Tack vare stereoparning blir en av Nest-högtalarna den högra ljudkanalen och den andra Google Nest Mini blir den vänstra ljudkanalen. Detta håller inte bara musiken i harmoni, utan maximerar samtidigt ljudets rikedom. Genom att para ihop de smarta högtalarna får du en imponerande ljudupplevelse – för relativt lite pengar.

Se dock till att högtalarna är kopplade till samma Wifi-nätverk och att de inte är för långt ifrån varandra. Upplev “Levels” i stereoljud och låt inte dina rumskamrater hindra dig från att dansa.

Google Nest Mini som dörrklocka – via Nest Doorbell

Smart Home-entusiaster har länge lovordat Google Nest Doorbell, och det med rätta. Den smarta videodörrklockan är faktiskt extremt praktisk och snygg. Men visste du att du kan använda din Google Nest Mini som tillbehör till dörrklockan? Använd din smarta Nest Mini som en högtalare till dörrklockan och kommunicera enkelt med din besökare utanför dörren.

Så fort någon trycker på klockan hörs en signalton på den smarta högtalaren. Tack vare de integrerade mikrofonerna kan du också reagera direkt. Du behöver alltså inte alltid sträcka dig efter din smartphone först, vilket mot förmodan inte alltid finns till hands.

Placera din Google Nest Mini i arbetsrummet, vardagsrummet eller där du oftast uppehåller dig. Din Nest-högtalare med Google Assistant talar om för dig vem som är vid din dörr så fort det ringer på. Om du öppnar dörren eller inte är naturligtvis upp till dig.

Om du ännu inte har någon Google Nest Mini eller är nyfiken på andra smarta produkter, besök då tink-shoppen.
Ha så kul med din nya smarta assistent!