Twinkly, den smarta julbelysningen som kan anslutas till Amazon Alexa, Google Assistant och Apple Homekit. Det låter som musik i dina öron, visst? Genom olika sätt att använda smart färgbelysning är det redan möjligt att skapa en smart stämning i hemmet under julen. Vi har testat den smarta ljusslingan med 600 LED-lampor åt dig, låt oss titta nämre!

Twinklys produktsortiment inkluderar den klassiska julgransbelysningen men även ledlampor, LED-lister och ljusslingor. De säljer till och med en Music Dongle som används för att anpassa lampor till musik.

I dag tar vi en titt på Twinklys 48m långa ljusslinga som passar perfekt för julgranen. Precis som med alla andra julgransljus behöver du naturligtvis inte nödvändigtvis hänga upp ljuskransen i granen. Det kan också vara ett trevligt tillägg i andra delar av huset, oavsett om du hänger upp dem permanent eller bara under julfirandet.

Fördelarna med Twinkly Strings 600 RGBW Multicolor + White LEDs:

De färgglada Twinkly Strings med 600 RGBW LED-lamporna styrs via Wifi och kommer att föra in vår lilla julgran i full julstämning. Här är en snabb genomgång om produktens fördelar:

  • Kompatibel med Apple HomeKit, Amazon Alexa och Google Assistant
  • Wifi och Bluetooth
  • IP44-certifierad (alltså även lämplig för utomhusbruk)
  • 600 lysdioder på en längd av 48 meter
  • Belysningslayout i appen med anpassade designalternativ
  • Synkronisering med musik via Music Dongle
  • Synkronisering med spelandet via Razer Chroma RGB-programvara
  • Röststyrning
  • Ingen prenumeration eller extra kostnader

Twinkly LED-ljusslinga – enkel installation med app och e-mail

Lamporna är ihoprullade till två praktiska buntar, vilket gör att de kan rullas ut snabbt och utan ett stort virrvarr av kablar. Bruksanvisning, nätanslutning, kontrollpanel för Wifi-åtkomst och fyra små klistermärken ingår.

Den tillhörande appen finns gratis i App Store eller Google Play Store. Twinkly kräver endast användarens namn och e-postadress; andra uppgifter som du kan fylla i behövs inte. Installationen går snabbt.

När du öppnar appen för första gången startar installationsrutinen automatiskt. För att parkoppla din ljusslinga håller du den stora knappen på styrenheten intryckt i cirka 10 sekunder, sedan har appen och ljusslingan stiftat bekantskap. Vi bestämde oss för att installera direkt via nätverket. Men Twinkly kan också installeras utan Wifi.

Specialfunktion: Mappning för 2D- och 3D-ljuseffekter

Smart styrning är förstås trevligt, men vi ska inte lura oss själva. Att hänga juleljus i julgranen är en vetenskap i sig, och tyvärr ändrar Twinkly inte på det.

Twinkly ändrar mappningen. Det innebär att appen registrerar den exakta platsen för alla dina 600 LED-lampor via din smartphone. På så sätt kan du styra alla lampor individuellt eller samtidigt genom att svepa över skärmen. Mappning är alltså grunden för alla ljuseffekter, vilket gör att du kan ställa in dina egna effekter mycket specifikt.

Alla Twinkly Strings RGBW 600 LEDs funktioner

Styrmöjligheterna för Twinklys smarta julbelysning är: tändning och släckning, ändra ljusstyrka och vita toner, färger och sätta timer. Detta är ljusslingans fyra grundläggande funktioner. Förutom en enda färg kan du också byta till olika färgeffekter. Vilka det är ska vi berätta för dig nu.

Galleri

I appens galleri hittar du mer än 30 olika färgeffekter. Från en kontinuerlig regnbåge till en simulerad stjärnhimmel. Men du kan också se klassiska ljusanimationer i grönt, vitt och rött. Om du inte kan bestämma dig kan du göra en spellista med olika effekter.

Bra att veta: Twinkly Effects Store är gömd bakom nedladdningsikonen högst upp till höger i appens galleri. Här kan du ladda ner fler effekter gratis. Vår favorit? Fyrverkerier och snöflingor! Med dessa effekter tillför ljusen verkligen något extra. Observera: Ibland fastnar nedladdningen, försök igen senare så borde det fungera.

Egna skapelser

Om det inte räcker med de förprogrammerade effekterna kan du också skapa egna ljuseffekter. Du kan enkelt styra enskilda lysdioder med fingrarna och skapa egna effekter. Det finns också praktiska funktioner som att skapa flera lager med gradienter eller att rita raka linjer. Du kan göra din egen komposition ännu mer speciell.

Mappning

En förutsättning för att skapa egna ljuseffekter är att du har en egen julgran eller annan konstruktion. Den så kallade mappningen är en del av installationsrutinen och görs direkt i början.

Vårt tips: Gör det så exakt som möjligt i början. Om du vill förbättra den efter det är det troligt att appen fastnar och att du måste radera den. Sedan kan du börja om på nytt.

Gruppering

De ljuseffekter och ljusscheman som du ställer in i appen behöver inte begränsas till en enda ljusstråle. Koppla ihop flera Twinkly-enheter i appen och låt dem arbeta sömlöst tillsammans och bli en del av dina egna eller förinställda mönster.

Gaming

Via Razor Chroma RGB kan du synkronisera ljusslingan med spel på datorn. Placera ljusslingan runt eller i närheten av skärmen så att belysningen anpassas exakt till det spel du spelar. Ett roligt tillägg till din speluppställning hemma för den ultimata upplevelsen.

Musiksynkronisering

Med den separat tillgängliga musikdongeln blir din ljusslinga mer än bara en stämningslampa. När de väl är kopplade dansar ljusen i takt med musiken du spelar. Har du inte alltid velat veta hur en julgran ser ut när den ser ut att dansa till “All I Want For Christmas Is You”?

Om du ger appen tillgång till mikrofonen i din smartphone kommer Twinkly Light till och med att svara på allt den hör. Perfekt när du är nyfiken på att se vilket färgljus som följer med din egna röst.

Om du ger appen tillgång till mikrofonen i din smartphone kommer Twinkly Light till och med att svara på allt den hör. Perfekt när du är nyfiken på att se vilket färgljus som följer med din egna röst.

Apple HomeKit-integration med Twinkly-julbelysning

Eftersom vi på tink har fått höra att HomeKit-integrationen inte är helt smidig så har vi även testat detta till dig. Här listar vi våra resultat.

Själva anslutningen behöver inte orsaka några problem. Kopplingen är faktiskt snabb att göra. Gå bara till fliken “”Enheter””, välj HomeKit-fliken och skapa HomeKit-koden. Spara detta i appen Hem. Klart!

Genom Apple HomeKit blir Twinkly en del av din Apple-installation, liksom din kontrollcentral och dina rutiner för smarta hem. På grund av begränsningarna i Home-appen är antalet funktioner ganska enkelt. Mer än att slå på, stänga av, dimma och välja mellan sex färger finns inte att tillgå här.

När du lämnar huset stängs Twinkly av. När du återvänder in i huset minns HomeKit inte den senast aktiva belysningen. Istället byter den envist till kallt vitt. Därför tycker många användare att det är mer tilltalande att styra Twinkly endast med den ursprungliga appen. HomeKit skapar verkligen inget mervärde här, vilket är synd.

Utvärdering av Twinklys smarta julbelysningar

Twinkly har väckt uppståndelse de senaste åren. Många älskar nu de italienska LED-lamporna. Tyvärr har integrationen i HomeKit varit allt annat än lyckad, vilket förmodligen inte beror på Twinkly i sig utan på Apples begränsningar. Trots detta så uppskattar vi verkligen LED-slingan med sina färgglada och nästan oändliga effekter.

På det hela taget är vi nöjda. När allt väl är korrekt inställt är det svårt att hålla sig borta från appen. Att skapa olika ljuseffekter är inte direkt tråkigt och du ser omedelbara resultat. Vi kan varmt rekommendera att köpa Twinkly Strings 600 RGBW!