Önskar du att du kunde ha lite mer biostämning hemma? Då är det dags att uppgradera ditt TV-system. Istället för “Netflix and chill” kallar vi det “tink and sink in” i den optimala filmatmosfären med det bästa ljudet och belysningen. Läs nu om vilka enheter vi kan rekommendera för dig.

En hemmabio är ett system av enheter som ger dig biokänsla hemma. Du kan njuta av serier och filmer i högsta kvalitet utan att behöva lämna hemmets trygga vrå. Men det handlar om mycket mer än bara en bra tv.

Ett hemmabiosystem kräver förstås både en uppspelningsenhet och en skärm – om du vill maximera biokänslan kan du också köpa en skärm med en beamer. Du får dock inte glömma andra komponenter, som ett ordentligt ljudsystem och lämpliga belysningsalternativ.

Dessa två komponenter ser till att du inte bara tittar på filmer och serier, utan att de blir en verkligt uppslukande upplevelse för dig. Nu ska vi presentera de ljud- och ljussystem som är särskilt lämpliga för detta.

Det bästa ljudet med Sonos

För att ta din hemmabio till nästa nivå är det viktigt med ett skarpt surroundljud. Sonos, erbjuder dig just detta. Tack vare Sonos produktpaket kan du få den bästa kvaliteten och ljudkvaliten.

En sådan uppsättning består ofta av fyra eller fler delar – vanligtvis två högtalare som ger surroundljud, en allround soundbar och en subwoofer som producerar basen.

Oroa dig inte, vi överger dig självklart inte med ihopsättningen av produkterna. Vi har redan förberett några produktpaket för dig på tink.net och det är inte allt: du kan till och med få respektive produkter billigare i våra produktpaket.Två av dessa hemmabio-ljuduppsättningar presenteras här, så håll öronen öppna.

Sonos hemmabioset för de gränslösa

Den här hemmabioutrustningen från Sonos är för riktiga ljudfantaster. Den här uppsättningen består av Sonos Arc soundbar, tredje generationens Sonos Sub och två Sonos One SL-högtalare som ger dig ett finjusterat och kraftfullt bioljud i hemmet.

Alla fyra komponenterna är högkvalitativ hårdvara: Sonos Arc, med sina elva inbyggda högtalare och Dolby Atmos-funktion, är en av våra Sounbar-favoriter. Sonos Sub skapar en fyllig bas utan att tillåta störningsljud som brummande eller skramlande kabinett vid höga volymer. Sonos One SL-högtalarna är det perfekta stereopaketet för två personer, men deras flerrumsfunktion gör det också möjligt att koppla bort dem från hemmabiosystemet för att lyssna på musik i andra rum.

Trueplay-funktionen är perfekt för hemmabioupplevelsen. Med din iOS-enhet skannar du rummet – eller mer exakt: hur ljudet reflekteras av väggarna och möblerna. Med hjälp av dessa data säkerställer ljudsystemet det bästa individuella ljudet i ditt rum.

Sonos hemmabio till ett rimligt pris

Vår andra ljuduppsättning ger också biokvalitet, men du sparar lite mer pengar. I gengäld får du Sonos Beam som soundbar och den något smalare Sub Mini som subwoofer. Sonos One SL-högtalarna ingår också i det här paketet som en viktig stereogarant.

Det här setet är för alla som vill ha hemmabio på ett platsbesparande sätt. Sub Mini är mycket lättare att integrera i ditt hemmabio-rum än den större Sonos Sub. Du får dock klara dig utan en del djup i basen. Vi tycker dock fortfarande att ljudet är fantastiskt. Precis som Sonos Beam har den här soundbaren fortfarande fem högtalare under huven. Alla funktioner, som Trueplay-tekniken, är också tillgängliga med denna uppsättning.

Hur du integrerar Sonos-enheterna i ditt hemmabiosystem

Som alltid ska du först ansluta alla enheter till elnätet och sedan integrera dem i Sonos-appen. För att ställa in din hemmabio är det bara att placera soundbaren och subwoofern bredvid TV:n, medan de två Sonos One SL-högtalarna placeras på sidan eller baksidan av rummet – helst i en 90° vinkel mot din lyssnarposition.

Alla Sonos-produkter som nämns här finns i svart eller vitt. Beroende på vad som passar bäst för din inredning. Vi rekommenderar en kombination av svart soundbar och svart subwoofer med vita Sonos One SL-högtalare. Eftersom de två första högtalarna ändå ligger i linje med TV:n ger en svart finish ett elegant utseende, medan de vita högtalarna passar bra in i rummet framför ljusa väggar.

Biograf bortom skärmen – Philips Hue ger ditt rum rätt ljus

Det andra steget mot en uppslukande filmupplevelse i din hemmabio är rätt belysning. Det är här smarta lampor och armaturer från Philips Hue kan hjälpa dig. Antingen skapar du en avslappnad, dämpad ljusatmosfär eller så låter du ljuset följa skärmens innehåll. På så sätt blir dina fyra väggar också en duk.

För detta behöver du färgkapabla lampor från Philips Hue, till exempel Lightstrips som du fäster bakom TV:n eller de snygga Gradient Signe-bordslamporna. De ser riktigt bra ut på TV-bordet eller sideboardet – och belysning!

Du behöver också Hue Bridge och Hue Sync TV-appen eller en Hue Sync Box för att få lamporna att följa TV-innehållet. Appen räcker för Samsung TV-apparater från 2022 och senare; för kompatibilitet med alla andra TV-apparater kan du använda Sync Box. När alla lampor är installerade och anslutna till appen och/eller Sync Box kan du börja njuta av den första filmen direkt!