Från fönsteröppningsdetektering, som förhindrar att du slösar bort värdefull energi, till smarta scheman, reparations- och underhållstjänster, samt intelligenta algoritmer som styr din uppvärmning beroende på väder och strukturella förhållanden. Företaget tado° är definitivt en av de mest innovativa tillverkarna som tar hand om ditt inomhusklimat. Med våra 5 bästa tips för tado° kan du kostnadsfritt få ut ännu mer av ditt system.

Alla som har varit i länder med hög luftfuktighet vet: 20 grader Celsius känns annorlunda vid 80 procent luftfuktighet än vid 30 procent luftfuktighet. Detta gäller även för dina egna fyra väggar. Ju högre luftfuktigheten är här, desto obehagligare är det. Här erbjuder tado°-systemet en fantastisk funktion, eftersom termostaterna inte bara känner av lufttemperaturen, utan även luftfuktigheten.

Men inte bara det, för om du väljer rutan “Room Air Comfort” på startskärmen kan du se alla dina rum, inklusive temperatur och luftfuktighet. Appen ger dig värdefulla tips om hur du kan öka bekvämligheten – och var luften kanske är för fuktig för att kännas behaglig.

Tips 2: Använd energibesparingsrapporten

I slutet av varje månad skapar ditt tado°-system automatiskt en energisparrapport. Du hittar den i appen under “Energibesparingar”. Där får du inte bara en detaljerad inblick i ditt uppvärmningsbeteende, utan också hur många procent energibesparing du har uppnått med tado°.

Dessutom ser du alltid indikationer på hur tado°-systemen i din omgivning beter sig i förhållande till ditt tado°-system. Har de börjat värma tidigare eller senare, är ditt hem varmare eller kallare i genomsnitt? All denna information hjälper dig att optimera din smarta värmereglering.

Tips 3: Håll koll på ditt värmesystem med Care & Protect – inklusive reparationsservice

tado° erbjuder inte bara individuella rumslösningar, utan även smarta eftermonteringsalternativ för golvvärmesystem och termalbad. Om du redan använder ett av dessa med det smarta tado°-systemet bör du definitivt aktivera tjänsten “Care & Protect” i appen.

Med hjälp av intelligenta algoritmer upptäcker tado° oregelbundenheter och fel i värmesystemet som kan tyda på en defekt. Det innebär att du i ett tidigt skede får veta att något är fel – innan det är för sent.

Tips 4: Behaglig temperatur med temperaturgivare

Även med smarta värmesystem finns det alltid ett problem. Temperaturen mäts antingen direkt vid elementet eller i det rum där den konventionella rumstermostaten är placerad. Det betyder dock inte att du alltid kommer att få din önskade temperatur i din läsfåtölj, på soffan eller vid köksbordet.

Därför kan det göras ännu mer exakt och framför allt bekvämare: med en extra rumstermostat. Du placerar den i omedelbar närhet av din favoritplats. Nu måste du välja denna termostat som mätenhet under Mätningar i inställningarna i tado°-appen i det aktuella rummet. Ditt värmesystem kommer sedan att orientera sig efter data från denna termostat och värma tills den registrerar din önskade temperatur.

Tips 5: Skapa ditt eget tado° Smart Home – med IFTTT

Förkortningen IFTTT står för “If this then that” och gör det möjligt att intuitivt skapa regler som kallas Applets. Det bästa är att det hela fungerar över tillverkningsgränserna. IFTTT loggar sedan in på motsvarande tjänster och utför de önskade kommandona.

Vill du ha ett exempel? Dina Philips Hue kan lysa rött så fort en för hög CO2-koncentration mäts i ditt hem.

Naturligtvis är mycket mer möjligt med IFTTT.